|start|nu|wijk|art|gadgets|specials|column|vind|
HAGAZ!NE
gadgets and ideasHagaz!ne the blog
november 2006
29.11.06 
Als je de woorden Desert Cops leest, denk je niet meteen aan Den Haag. Toch is dit de naam van een club van acht agenten van Politie Haaglanden die met zijn vierendertigen zevenduizend kilometer afleggen om een aantal gebruikte auto's en motoren in Gambia af te leveren aan de Riders for Health gezondheidsorganisatie. Tegelijkertijd rijden zes mannen uit Scheveningen de alternatieve rally Amsterdam-Dakar waar zij de drie barrels van jeeps veilen met de opbrengst voor een aggregaat voor een lokaal ziekenhuis.

29.11.06
Gek hè? Ik heb nooit gerookt en ik zal ook niet snel gaan roken. Maar als ik zo'n actie zie van de GGD Den Haag (was toch GG en GD?) dan denk ik er hard over om ermee te beginnen.  Iedereen is er nu wel mee geconfronteerd dat roken slecht is voor de gezondheid. Maar dat is overmatig alcohol- en drugsgebruik ook en waar je nooit een actie voor ziet maar waar ik veel meer slachtoffers van tegenkom. Ik vind dat de rokers het al moeilijk genoeg hebben. Overal worden ze met de nek aangekeken of moeten ze als paria's buiten gaan staan roken. Doorgeschoten noem ik zo'n actie. Als de overheid het werkelijk om de gezondheid is te doen, waarom dan geen actie tegen overmatig alcohol- of drugsgebruik? En dan mijn stad Den Haag als anti-rookstad gaan bestempelen met Stoppen in Den Haag? Ik vind het helemaal niks en ik boycot deze actie met alle plezier. Roken dat doe je ook in Den Haag.
reageerHagaz!ne the blog

27.11.06 
De eerste dagen zie ik alle kleine Duindorpertjes zich een plek verwerven op de nieuw geplaatste skateramp. En druk dat het er is! Maar gelukkig is

Matthijs draait nog even wat sprongen als ik zeg dat er publiek is
de half-pipe nu ook door skaters ontdekt. Terug van mijn rondje langs onder meer het verlaten NorfolkLine-terrein zie ik een paar skaters aan het werk. De Duindorpjeugd blijft aan de andere kant gewoon boven op de rand zitten kijken hoe 
Matthijs in actie op de nieuwe half-pipe van de Houtrustweg
Matthijs zijn kunstjes uitvoert. Van een 'move box' heeft hij nooit gehoord, maar wel van een 'fun box' uiteraard ook in relatie tot het skaten

25.11.06
Zou Anton Corbijn misschien met zijn zoontje naar Madurodam zijn geweest? Martin Pronk komt met deze opvallende gelijkenis van het logo van 

de Haagse Vlieger heeft veel weg van het golfdak van Madurodam
internationaal Den Haag met het golfdak van de entree van Madurodam. Je moet het immers groot zien en waar kun je beter groot en klein met elkaar vergelijken dan in de grootste kleine stad ter wereld? Madurodam kan het zo overnemen!

22.11.06
Fervente internetters zullen al gemerkt hebben dat mijn rss-feedniet meer actief is. Was, moet ik eigenlijk schrijven want door het wegvallen van de denhaag.org servers was ook mijn automatisch gegenereerde rss-feed op non-actief komen te staan. Nu is hij weer actief. Dat betekent dat je opnieuw het oranje blokje in het url-venster van mijn startpagina moet aanklikken om de rss-feed te activeren. Dan 'doet hij het weer'. Alleen helaas voor mij niet automatisch; ik moet hem met de hand aanmaken. Terwijl ik voorheen met zo'n handiglinkenlijstje kon volstaan.
reageerHagaz!ne the blog

21.11.06
Dit verkiezingenaanplakbord is een perfecte weergave van de politieke partijen en hun programma's. Alle beloftes die de afgelopen 

dit aanplakbord is bijna geheel leeggewaaid
periode via de media en aanplakborden werden gedaan, zijn niet meer terug te vinden; net zoals straks na de verkiezingen.
reageerHagaz!ne the blog

16.11.06
Nieuw gespot is de blog Denhaag4U ('for you') een digitale hangplek voor 12 tot 18-jarigen. De bedoeling is dat het een ontmoetingsplaats wordt voor alle soorten jongeren: 'blauw, wit, bruin, rood, paars' en van allerlei komaf. Een soort 'Tegenpartij' die we nog kennen van Koot en Bie. Want 'jongeren zijn het zat steeds negatief in het nieuws te komen, alsof ze niks anders te doen hebben', zo schrijven de samenstellers nog even verder. En de bedoeling is dat 'kids on the blog' ermee aan de gang gaan. Iets voor Appie?
reageerHagaz!ne the blog

14.11.06
Nog even en Den Haag maar vooral de jongeren in Duindorp hebben een gloednieuwe skateramp met een 'move box'(?) aan het einde van de Houtrustweg staan. Als deze straks klaar is zullen

de losse delen van de skate ramp worden door de kraan op hun plaats gebracht
ook skaters uit andere stadsdelen en de omgeving op visite komen want volgens Leen is er door de gemeente Den Haag rondgevraagd onder skaters, wat ze nu nog misten. En dat blijkt dus die beoemde 'move box' te zijn die bovenop de ramp staat. Het project komt met behulp van de Stichting Boog tot stand. Deze nieuwe situatie moet voor mogelijke kopers van Het Balkje toch ook machtig interessant worden?

10.11.06
Tijdens de presidentsverkiezingen in Brazilië is het op de dag van de verkiezingen verboden om sterke drank te schenken. Misschien een idee voor Nederland? 
reageerHagaz!ne the blog

8.11.06
Ik ben prijswinnaar van de Nationale Postcode Loterij! Nou dan weet je het wel. De envelopmet vrolijke kleuren straalt mij tegemoet. Gauw openmaken want prijzen van de Postcodeloterij

het was nog even zoeken waar ik mijn ijs op kon halen ...
liegen er niet om. Eindelijk gerechtigheid denk ik nog als ik de tekst begin te lezen. Maar mijn enthousiasme is maar van korte duur. Ik blijk een halve liter Benn & Jerry's  ijs te hebben gewonnen. En ik moet mijn prijs ook zelf gaan ophalen op een uniek adres: de buurtsuper aan de Mezenlaan. En nou moet ik nog snel zijn om het ijs niet te laten smelten voordat ik thuis ben ... Postcodeloterij bedankt!
reageerHagaz!ne the blog

3.11.06
Het duurde maar liefst 40 jaar voordat iemand op het idee kwam om een reünie te organiseren voor de Cordi Sacratissimo Mulo 'op Scheveningen'. Laat ik daar nu drie jaar op hebben gezeten, vers

160 van de 240 reŁnisten staan in de rij voor het Kalhuis
van een jongensschool en ook nog misdienaar geweest, zo tussen de meisjes geworpen. De gedenkwaardige woorden van meneer Koster: 'Jij bent de broer van Fons. Fons is van school getrapt dus jij krijgt alle ellende over je heen', echoën nog na in mijn oren. Welkom op Cordi Sacratissimo. ... meer>>>

|start|nu|wijk|art|gadgets|specials|column|vind|

Kritisch Haags, kunst, roddels en gadgets 
Hagaz!ne: altijd wat nieuws!

gratis bijblijven?

start Hagazine