|start|nu|wijk|kunst|gadgets|specials|column|vind|

HAGAZ!NE
gadgets & Ideas 
oktober 2007

30.10.07 
Als wij Hagenezen de nieuwe burgemeester niet mogen kiezen dan kunnen wij hem altijd nog wel raden. Dat moet de gedachte geweest zijn van de bij velen onregelmatig verschijnende Posthoorn.  'Raad u mee?', vragen zij de lezers. Wie hiermee genoegen kan nemen kan zijn geraad kwijt bij redactie.ph@whk.wegener.nl. Je kunt er niets mee winnen alleen maar je waardigheid als burger verliezen.

29.10.07 
TNT Post moet het niet gekker maken. Voor de tweede keer al krijg ik een herinnering voor het betalen van een onvoldoende gefrankeerde postzending. Ook weleens zo'n nabetaling frankeerkosten ontvangen? Ja en dan niet dat ik de boosdoener ben die het poststuk niet voldoende heb gefrankeerd; nee, ik ben de ontvanger! En dan doen ze daar ook nog eens administratiekosten bovenop. Ik weiger die te betalen. Daarvoor zullen ze toch echt bij de afzender moeten aankloppen. Volgens mij is het zefs onrechtmatig om die kosten bij de ontvanger te verhalen.
reageer 

28.10.07
De Parnassia Laanvanmeerdervoortloop verloopt iets anders dan ik gepland had. Met een jetlag van hier tot Miami en meer dan 24 uur op, lijken die tien kilometer er wel twintig te zijn. Maar beloofd is beloofd dus hier alvast een plaatje van

deze clownbroers lopen voor een goed doel in RoemeniŽ
de clown broeders die in deze uitdossing voor een goed doel lopen, namelijk arme kinderen in Roemenië een Kerstpakket bezorgen. En ook Tweede Kamerlid Pierre Heinen kon ik spotten maar wel ná de loop. Meer in de special >>>.

23.10.07
In zijn column in ADHD schrijft Sjaak Bral dat hij op zoek is naar typisch Haagse luchtjes. Dan kan ik er wel wat voor hem opnoemen. Wat denkt hij bijvoorbeeld van de waterzuiveringsinstallatie aan

de waterzuivering aan de Houtrustweg
de Houtrustweg? En de luchten van Scheveningen en de haven? Maar van vroeger de hoefsmid aan de Elandstraat? Daar heb ik als kleine jongen vaak staan kijken hoe de hoefsmid een recht ijzer in het vuur legde, het eruit nam met een grote tang en met krachtige slagen op het aambeeld rond sloeg met die typische opstaande randjes. Als ik geluk had stond er een paard klaar waar hij de hoefijzers op paste. Het nog hete ijzer werd dan tegen de eelten hoef van het paard gedrukt met veel stoomontwikkeling. Die lucht blijft mij voor altijd bij. Daarnaast zat de opslagplaats van de lorrenboer. En die luchten die hier hingen roep ik ook nu nog met gemak op. Ik zal ze aan hem toezenden. En misschien weet jij er ook nog wel een paar? Mail ze dan aan hc.lezers@ad.nl.

22.10.07 
De eerste pretpark attributen hebben hun plek al ingenomen in de Scheveningse haven. Daar staan ter hoogte van de patatkraam enkele opvallende 

deze opvallende lichtmasten tonen welke kant het opgaat met de haven
lichtmasten van het type vuurtoren. Als je op dit punt het haventerrein betreedt krijg je meteen een vakantiegevoel. Een gevoel dat de beroepsvissers in de toekomst ook wel zullen hebben als zij niet meer echt met hun boten zullen uitvaren.

11.10.07
Ja, ja, het valt nog niet mee om op een andere locatie je site bij te houden als je ook nog eens een andere vormgeving uitprobeert. Dus je zult wel af en toe vreemde schermen tegenkomen, maar ik doe mijn best.

6.10.07 
Loop jij de komende Laan van Meerdervoortloop? Misschien kom je dan wel in HAGAZ!NE te staan.

Ook deze Sikh met baard en tulband liep de eerste keer mee
Want net als de voorgaande keren loop ik mee met de tien kilometer en probeer ondertussen als een vliegende reporter opvallende lopers te spotten. Wie weet ben jij daarbij.

5.10.07 
Het blijkt dat huisvuil per post naar de AVR zenden voor een alleenstaande goedkoper is dan de afvalstoffenheffing in Den Haag. Zie denhaagtekijk.nl.

2.10.07 
Je zou bijna zeggen: 'Durf je wel tegen die kleine?' als je dit tafereeltje ziet. Het is de onoverzichtelijke kruising van de De Constant Rebecquestraat met de Koningin Emmakade dat 

het schattige autootje had geen schijn van kans tegen RampstadRail
feitelijk het Koningin Emmaplein heet. Het kleintje had geen schijn van kans. De inrichting  van de verkeerslichten aldaar, klopt niet omdat nergens staat dat je moet stoppen als je linksaf wilt en RampastadRail er aankomt. Ook als RR er niet rijdt, is het een avontuurlijke oversteek naar de Noordwal. De oudere bestuurder kwam met de schrik vrij.

1.10.07
Stadsdichter Harry Zevenbergen componeerde speciaal voor de affichewedstrijd Schoon of Schijn een gedicht over Het Grote Denken en De Hoogmoed waarmee hij refereert aan ontwikkeling

stadsdichter Harry Zevenbergen componeerde speciaal een gedicht
en presentatie van het 'nieuwe' internationale Haagse logo. Bij deze gelegenheid presenteert hij de eerste Haagse Stadsdichterskrant die vier keer per jaar gratis in bibliotheken en boekhandels is af te halen. Het fraaie van de Stadsdichterskrant is dat ook de in Den Haag wereldberoemde dichters als Daan de Ligt, Alex Franken en andere (on)bekende dichters aan het woord komen. Maar wat de Amsterdamse stadsdeeldichter in de Haagse Stadsdichterskrant te zoeken heeft?
 

|start|nu|wijk|kunst|gadgets|specials|column|vind|


Kritisch Haags, online beelden, kunst en cultuur,
roddels, gadgets and ideas 
Hagaz!ne: altijd wat nieuws!

keep in touch

start Hagazine