|start|nu|wijk|kunst|gadgets|specials|column|vind|
HAGAZ!NE
gadgets and ideas
november 2007
29.11.07 
De overheid start pas volgend jaar het onderzoek naar vertraagde ict-projecten bij ministeries. Dat is nu typisch de overheid. De reden van die vertraging is juist de politieke besluitvorming. Door zo lang te wachten krijgen verantwoordelijke projectleiders de gelegenheid zich alsnog te bewijzen en mogelijk opzettelijke vertraging - wat heet - in een versnelling te brengen. En zo zal het onderzoek tenslotte uitwijzen dat het allemaal best meevalt met die vertraagde ict-projecten.

27.11.07 
de vrolijke automonteur annex pompbediendeRegelmatige bezoekers van HAGAZ!NE zullen wel gemerkt hebben dat ik wat heb met bijzondere uitingen van reclame. Neem alleen deze maand maar de pakjeskoets, de Harry Potterpui, de reclamefiets en ga zo maar door. Ik vind deze reclames de stad verlevendigen en zij maken haar daardoor aantrekkelijker. Vandaag kwam ik deze de dummy wijst je de weg naar de garagebijzondere monteur annex pompbediende tegen op de Valkenboskade. Een vrolijke jongen die de hele dag aandacht staat te trekken voor Autobedrijf Valkenboskade. Als hij daar niet had gestaan had ik er zo voorbij gereden. Niet dat ik hem zocht hoor, want ik was natuurlijk op de fiets. 

24.11.07 
Een tijdje terug kwam ik een paard en wagen van Van Gend en Loos tegen die pakjes bezorgden in het centrum. De Bijenkorf Sluit daarbij aan. Als verlengstuk van de altijd mooi versierde etalages 

deze fraaie pakjeskoets van de Bijenkorf doorkruist het centrum
laat zij in deze periode een feestelijk opgemaakt rijtuig door het centrum rijden met versierde pakjes hoog opgestapeld. Door het hoefgetrappel hoeven mensen niet bang te zijn dat zij het rijtuig niet zullen opmerken. Twee paarden en twee koetsiers op de bok geven het geheel een Dickens-achtig sfeertje waarin je bijna het meisje met de zwavelstokjes verwacht. 

23.11.07
Sinterklaas kreeg er jeuk van onder zijn mijter, zo heet was het toen hij dit jaar aankwam in Dubai. En ook de tocht naar Nieuw-Zeeland leverde heel wat zweetdruppeltjes op. Elk jaar speelt de oude man het weer klaar om overal ter wereld rond 5 

Sinterklaas komt ook overal, zoals hier in Dubai
december te verschijnen. Op een kameel, een ezel of te paard, om ook Nederlandse expatkinderen hun cadeautjes te bezorgen. Niet iets Haags maar wel bedoeld voor de vele honderden buitenlandse Hagazinezen. Op de uitgebreide Sintsite van Radio Nederland Wereldomroep zijn de foto's te zien van de goedheiligman in het buitenland. Maar ook een exclusief interview met de hoofdpiet, sintweetjes, sintspelletjes, recepten voor taaitaai, speculaas en chocoladeletters en surprise- en cadeautips is te lezen. Op de site bevinden zich speciale subsites voor kinderen van 0-8, van 9-13 en voor volwassenen. Daar kun je ook meedoen aan een fotowedstrijd van locaties in het buitenland. Kijk voor de foto's van Sinterklaas in het buitenland op deze site.

22.11.07
De kracht van reclame is de herhaling, zo staat geschreven. Maar deze 

deze opvallende reclame trof ik aan voor de Passage
uiting mag er ook zijn. Een damesfiets voorzien van reclameopschriften. 'In een dwarsstraat kom je soms de mooiste dingen tegen'; een slogan van Loesje. Die dwarsstraat waar het hier om gaat is wel even de chique Haagse Passage. En dit originele reclamemiddel kun je natuurlijk overal neerzetten. 

20.11.07
De hevigste gekte rond Harry Potter en de Relieken van de Dood is dan wel voorbij maar dat het nieuwste boek inmiddels uit is kun je ook dagen erna nog merken. Zoals dit fraaie kasteel dat 

een heus kasteel heeft boekhandel Paagman opgeslokt
boekhandel Paagman in de Frederik Hendriklaan speciaal rond de verschijning van het laatste deel optrok. De bezoekers lopen er naar binnen alsof het de gewoonste zaak van de wereld is. Maar Paagman heeft deze keer wel bijzonder uitgepakt. Op een mooier moment kon de marketing het niet bedenken, zo vlak voor de feestdagen.

17.11.07 
Hij is weer in het land de Goede Sint. Duizenden kinderen wachtten hem op rond de Scheveningse haven en langs de route van drie uur durende intocht. De stoet bestaat uit fraai opgemaakte praalwagens tot een antieke brandweerwagen met brandweerpieten aan toe.

dit bange zwartepietje kijkt zijn ogen uit vanaf de schouders van zijn moeder
Snoeppieten delen handenvol pepernoten en snoepgoed uit aan onder meer wachtende automobilisten. Die aardige Reinkenstraat is een
de Reinkenstraat is een favoriet punt om met de kinderen Sinterklaas te zien
van de populaire locaties waar het publiek met kinderen in groten getale op afkomt. Als de Sint met zijn gevolg de Laan van Meerdervoort opdraait is het Centrum zijn volgende doel. Om tenslotte in het IJspaleis de tentoonstelling van 60 jaar intocht op foto's te openen. Meer foto's uit de Reinkenstraat in de Special>>>

16.11.07
Een prachtige uitvinding op internet te zien is de graffiti kunst van Alexandre Orion. Hij tekent doodskoppen op de vervuilde rasters in een autotunnel in Portugal door deze met zijn tekeningen plaatselijk schoon te poetsen. De politie komt er dan aan om dit waarschijnlijk te bekeuren. 

En een schoonmaakdienst komt de graffiti verwijderen. Let wel de doodskoppen zijn dus in feite niet aangebracht, maar schoongepoetst. 'Omgekeerde graffiti', noemt tipgever Ton Mertens het. Lijkt mij moeilijk om daarvoor bekeurd te worden. Je geeft immers een aanzet voor de gemeente de boel schoon te maken? Bovendien toon je hiermee de vuiligheid die autoverkeer in een stad achterlaat. Let daarbij op de laatste beelden van deze video waar de boel wordt schoongespoten en het lijkt alsof er dikke scheepsolie wegvloeit in het riool. Een prachtige actie die ik van harte ondersteun.

14.11.07 
Als aanzet voor een jaarlijks terugkerende actie voor aandacht van het groeiend aantal slachtoffers van diabetes (suikerziekte), zijn enkele kenmerkende Nederlandse gebouwen 

de Hofvijver en de parlementsgebouwen zijn vanavond in het blauw gehuld
vanavond in blauw licht gezet. Onder meer de Westertoren in Amsterdam, de Euromast in Rotterdam en natuurlijk rond de Hofvijver de parlementsgebouwen van de Eerste en Tweede Kamer zijn daarom vanavond in het blauw gehuld. Ook het water van de fontein wordt fraai blauw aangelicht. Blauw is ook de kleur van de kou. En koud is het als ik dit plaatje maak.

13.11.07
Op de site van het Stadspanel Den Haag staat het internationale logo afgebeeld van de stad het internationale logo boven het stadspanelDen Haag. De ooievaar zou exclusief bestemd blijven voor de gemeente en haar diensten. Het Stadspanel bestaat uit gemotiveerde, betrokken inwoners die bereid zijn om mee te denken met het stadsbestuur. Als ik dan even meedenk, verwacht ik dat onze eigen vertrouwde ooievaar op deze site moet staan. Zal het beeldmerk van de ooievaar dan toch het loodje gaan leggen?
reageer >>>

6.11.07 
Ook wel eens verleid om mee te doen met een sms-prijsvraag met de belofte van een begerenswaardig product of dienst? Ik deed wel pas geleden met een quiz mee waarmee ik een iPhone kon winnen. Al meteen werd duidelijk dat het die dag niet zou ophouden. Ik was geselecteerd om aan de volgende ronde mee te doen; volgende week! Een week later gaat opeens je telefoon en dan komen de vragen door van de tweede ronde!?! En voor 60 eurocent per bericht! Wat een ellende. Maar hoe kom je er vanaf? Dat vertellen ze lekker niet. Toevallig nog onthouden van een try-out bij de overheid: sms naar het nummer waar je je antwoorden naartoe zendt, 'de naam van de quiz', spatie, 'uit' of 'off'. Dus voor mij was dat 'IPHONE uit' naar 4345. Ben ik daar even mooi vanaf gekomen. D'r zit niet eens gps op.
reageer >>>

1.11.07
Den Haag Telecom 2007 vierde gisteren haar tweede lustrum. De Nieuwe Kerk was ook deze keer de fraaie locatie waar een hoog zwarte 

Erik de Zwart spreekt met Michael Nederlof oprichter van Skoeps
pakkengehalte binnenstroomde. De onderwerpen waren zo te merken met Joost, Skoeps,Hyves en NewRulez niet echt op dit publiek afgestemd. Of misschien juist wel. Het was in ieder geval doodstil in de zaal toen Erik de Zwart Hans Appel op de zaal losliet. Ik genoot. Meer in de special >>>
 

|start|nu|wijk|kunst|gadgets|specials|column|vind|

 
Kritisch Haags, online beelden, kunst, cultuur, roddels, gadgets and ideas 
HAGAZ!NE:altijd wat nieuws!

keep in touch

start Hagazine