|start|nu|wijk|kunst|gadgets|specials|column|vind|
HAGAZ!NE
special
Laan van Meerdervoortloop 2007
Den Haag 28 oktober 2007

nog een paar seconden voordat het startschot klinkt
De Parnassia Laan van Meerdervoortloop behoort nu echt tot de standaard evenementen in Den Haag. De eerste keer nog schuchter geprobeerd of het wel aftrek had en aan de Politie beloven (!) dat het een eenmalig evenement zou zijn, dat gaat nu echt niet meer. De ruim tweeduizend deelnemers van deze derde editie willen deze loop gewoon jaarlijks terug in Den Haag, naast de CPC, de Vredespaleisloop en de The Hague Ten Miles. 
het atletiekveld biedt tal van opwarmmogelijkheden
Het atletiekveld aan de Laan van Poot is een perfecte locatie voor de start en finish maar vooral om de spieren los te maken. 
de gymzaal is het zenuwcentrum van de loop
Het sportcomplex geeft ook de gelegenheid je om te kleden en het startnummer te bevestigen, het meest ingewikkelde van een duurloop. Opvallend veel mannen staan in de rij voor de toiletten. Het nieuwe parcours nodigt dan ook niet direct uit om even langs de kant van de weg te plassen. Want het is toch de Laan van Meerdervoort waar je over loopt.
de businessrunlopers staan te dringen om te vertrekken
Mijn conditie voelt niet echt goed zo vlak na een vliegtocht van Miami met tussenstop in New York. Ik mag blij zijn als de laatste lopers mij niet inhalen. Maar ik probeer de jetlag met deze loop ongedaan te maken. Eens kijken of dat gaat lukken. Veel interviewtjes zal ik onderweg niet maken omdat ik voor de foto ook weer vooruit moet rennen. Maar deze twee broers ik noem ze
deze blanke Zwarte Pieten of Clown Broeders lopen voor een goed doel
maar de Clown Broeders kan ik mooi voor de start nog vastleggen. Zij lopen voor een goed doel in Roemenië waar zij voor kinderen kerstpakketten willen organiseren.
Tom Duif heeft zijn langebroek als tulband op zijn hoofd
Mijn excuus - nog voor de start - brengt mij in gesprek met Tom Duif, business projectleider bij MN Services in Rijswijk als ik het goed heb verstaan. Hij heeft een tijdje terug in Boca Raton (Florida) aan internet gewerkt en dat schept een band als Interniek. Hij vindt het nu te warm voor een lange broek, merkte hij bij het inlopen, en draagt deze nu als een tulband op zijn hoofd. 
het startschot heeft al geklonken, nog anderhalve minuut naar de start
Dan klinkt het startschot en mag ik na een halve minuut gaan lopen. 

De kopgroep komt alweer aan de overkant voorbij als ik net de Laan van Meerdervoort op draai. En ter hoogte van de Appelstraat zie ik diezelfde kopgroep aan de overkant alweer de laatste kilometers afleggen. Onderweg kom ik 'Meneer Schrijver' nog tegen. Hij was in mijn kinderjaren met zijn ijzerzaak in de Weimarstraat de oplossing voor veel technische problemen thuis in de Van Bylandtstraat. Gelukkig heb ik verder geen bekenden gezien tijdens deze loop want dat was niet goed geweest voor mijn sportieve imago. Nog iemand die afziet is Jaap Smit. En op basis van 'gedeelde smart is halve smart' trekken wij ons aan elkaar op. Hij - in vijf jaar niet meer gelopen - probeert zijn vrouw die wekelijks loopt nog in te halen, maar dat gaat dus echt niet lukken als wij haar aan de overkant voorbij zien gaan. Zo trekken wij allebei keuvelend over Amerika de kilometers onder ons door. Leuk om te horen hoe hij met een ulv (opvouwbaar vliegtuigje) zo'n beetje alle staten heeft verkend. Echt gaaf. 
gave trommelmuziek brnagen op vijf kilometer weer wat enthousiasme in mij
Bij de waterstop op vijf kilometer staat een enthousiast trio op trommels wat ritme in de voorbijgangers te slaan. Het helpt mij weer door te zetten. Hun muziek kun je hier horen. Het binnenlopen komt voor mij net op tijd. 
de bruto aankomsttijd van ondergetekende
Ik kan nog een redelijke tijd registreren maar echt trots ben ik er niet op. 
Haagatletiek lopers kiezen voor een gezamenlijke finish onder luid gejuich
Vlak achter mij komt een groot aantal leden van Haag Atletiek binnen die ervoor kozen samen te finishen.
Pierre Heijnen loopt de tien kilometer nog binnen het uur, 57 minuten
Voormalig wethouder van Den Haag en nu Tweede Kamerlid Pierre Heijnen loopt de tien kilometer nog onder het uur. Op zijn shirt onder meer reclame voor ADO.
Mieke Boehoudt en collega Van Dalen lekker warm door folie
Ter voorkoming van onderkoeling na de finish kun je warmhoudfolie kopen en omslaan zoals Annemiek Boekhoudt en Rob van Dalen hier tonen. 
de beloofde koele Lyptonice gaat erin als koek
Zoals beloofd krijgen alle lopers een blikje Lyptonice dat erin gaat als koek. Dan snel even de chip terugbrengen anders wordt deze alsnog berekend. In kratten kun je de chip die het startnummer bevat kwijt. Aan de hand daarvan kun je de efficiënte tijd die je gelopen hebt op de website van de organisatie zien.
ook Wiegelart van de Laan van Meerdervoort loopt mee
Als bewoners van de Laan van Meerdervoort kun je eigenlijk niet wegblijven, vinden Arnoud Wiegel en zijn partner van Wiegelart Promotion
winnartje Wytze onvangt de beker als een professional
Al snel nadat de laatste lopers binnen zijn worden de prijzen uitgereikt. Wytze neemt hier als winnaar van de junioren als een echte prof de beker in ontvangst van de directeur van het sportcomplex. En daarmee is het werk nog niet 
prima dat meteen na afloop de hekken al worden verwijderd
gedaan. Want nu moeten de hekken en linten nog verwijderd worden. Deze klus is al in volle gang als ik afgepeigerd maar voldaan het atletiekpark verlaat met een heus lintje in plaats van die handschoenen. Eerlijk is eerlijk; hoe zeer ik die handschoenen in de vorige special de grond in boorde, ze zijn geweldig om schone handen te houden bij een band verwisselen. 

Onderstaande links bieden foto´s en informatie over uitslagen en vorige lopen.

Uitslagen Laanvanmeerdervoortloop 2007
Officiële site Laanvanmeerdervoortloop
Foto´s van Lodewijk van Dongen
Foto's Jos van Rijn
Laanvanmeerdervoortloop 2006
Laanvanmeerdervoortloop 2003


 

|start|nu|wijk|kunst|gadgets|specials|column|vind|

 
Kritisch Haags, online beelden, kunst, cultuur, roddels, gadgets and ideas 
HAGAZ!NE:altijd wat nieuws!

keep in touch

start Hagazine