HAGAZ!NE
in de buurt
29.9.09 Het kruispunt Zoutmanstraat Elandstraat is sinds de vele ongelukken met fietsers geheel op de schop gegaan. Een van de problemen voor zowel fietsers als automobilisten was het opstellen voor de stopstreep. Dat gebrek aan ruimte lijkt nu opgelost.
 
 
 

Je moet een columniste nooit bij de verkeerde naam noemen. Toch reageert Vilan van de Loo laconiek met: 'Er zijn ook zoveel columnisten ... ' Wij bevinden ons in 

reclame van het GEM voor stadsdeel Segbroek
Gember het restaurant van het GEM en ik ben getipt door fotograaf Richard dat er prijzen worden uitgereikt voor het beste graffitihuisje tijdens de slotparty van het Anti-GraffitiProject Segbroek. Maarniks is als interviewer echt op dreef als hij zegt: 'Ik ben zo weg van projecten die de stad mooier maken ...' (heeft hij soms een tweelingbroer?) Hij vindt de Segbroekers een heel creatief volkje. Dat veel mensen willen dat de kunstwerken moeten blijven daar krijgt hij een warm gevoel van: het Anti-GraffitiProject Segbroek zal daarom van tijdelijk, blijvend worden. De huisjes zullen door Eneco worden onderhouden. Enkele krachtige uitspraken voor en tegen in het filmpje dat volgt, geven de gevoelens van de bewoners prachtig weer. 

De feitelijke prijsuitreiking die dan volgt, wordt een act op zich. Patrick wint dan wel de publieksprijs maar: 'Ik leerde het van mijn coach maar die durft niet ...'. Of toch? 


Remco van Bouillabaisse wint de vakjuryprijs en verklaart nog even de relatie tussen graffiti en deze heerlijke Spaanse vissoep ... De volgende wijk in het Anti-graffitiproject wordt Loosduinen.
Beleef het mee op HTV
reacties

De waterleiding op de Suezkade wordt vernieuwd. Daarvoor moet de stoep - met prachtige nieuwe tegels die er nu een jaartje liggen - 'uiteraard' open. Nu de stoep is dicht gemaakt blijken er vreselijke, 2 cm diepe, krassen van een shovel op de tegels en de stoepbanden gemaakt te zijn. 

Bovendien loopt er uit een kraantje ter hoogte van nr. 150/151 nu continu water uit een "monsterkraan" over de stoep naar de straat. Vies en onhygiënisch vindt een buurtbewoner.

reacties

Gezien aan het einde van de Houtrustweg.
Klik hier voor totaalplaatje

(Klik op het plaatje voor het complete bord)
Zal het Zuiderstrand dan toch gespaard blijven? 
De HSP (Haagse Stadspartij) gelooft er ook (niet) in ...
reacties

stadsflitsen|indebuurt|kunst|gadgets|raaR|

HAGAZ!NE
HET DIGITALE MAGAZINE VAN
DEN HAAG!
keep in touch

start Hagazine