filmpjes|indebuurt|gadgets|raaR|vind

HAGAZ!NE
-- KUNST EN UITGAAN --

Het zal stil zijn (geweest) in Amsterdam dat toch als mode- en designmekka bekend stond. Sinds vandaag 30.10.2009 is Den Haag Residence de la Mode. In het kader van de Dutch Fashion Awards 2009 krijgen de grootste Nederlandse modetalenten de kans te laten zien waar zij voor staan. 
modetoppers in de dop in Den Haag
Door middel van installaties op diverse locaties in het hartje van de stad zetten zij de ruimtes naar hun hand en laten zij vooral verrassende visies op modevormgeving zien. En dat wordt al duidelijk op de Lange Poten 41 waar dit voorproefje in een recordtijd is 

ingericht onder regie en met bijdragen van onder meer Liefhertje en Krista van der Niet is omgetoverd tot hotspot voor de mode. 
Van 31 oktober t/m 8 november 
elke dag geopend van 11.00 – 20.00 uur,
op donderdag tot 21.00 uur.

Wie kent de dagtekeningen van Babette Wagenvoort niet? Ikzelf, zo blijkt. Vluchtig als ik ben, kijk ik er wel naar, maar niet te lang omdat ik weer door moet. Door die onverklaarde prenten blijft blijkbaar ergens in mijn hersens toch een grijs wolkje hangen. 
Babette Wagenvoort tijdens haar presentatie
Daarom werkt die uitleg van Babette bij de presentatie van haar boek Mood Swing bijna bevrijdend. Haar presentatie geeft als het ware lucht aan je hersens; ik word er in ieder geval vrolijk van. de tekeneningen van Babette Wagenvoort houden veel meer in dan je denkt
En meteen denk ik wat jammer het is dat ik af en toe die presentaties in Zeebelt moet afzeggen: wat heb ik daardoor al gemist? 
het stemmingenalfabeth telt 60 letters, weergegeven door 60 boekjes
Het Nieuwe Huren draagt ook wel het een ander bij aan mijn vrolijk zijn. Want wat Esther Didden zonder blikken of blozen staat te vertellen, houd ik werkelijk niet voor mogelijk. 
een voorbeeld van een lekkage die als behang wordt aangebracht
Als het huren van een 'gewoon kunstwerk' aan de muur jou niet te dol is dan huur je toch een lekkageplek op bestelling ... 'Een wat?' ...Ja, je leest het goed. Je krijgt een vlekkencatalogus toegezonden waaruit je de kleur van de lekkage kunt uitzoeken. Dan bepaal je samen met de kunstenaar waar die plek het beste uitkomt en hoe groot deze moet worden. 
Een stemmingenprent zoals je die kunt huren van Babette Wagenvoort nu als kunst in Zeebelt
Want je kunt nog kiezen ook tussen een eenvoudige (circa 3 vlekken), een complexe (5 tot 7 vlekken) of een monumentale lekkage (9 tot 11 vlekken)!?! 
ook deze monumentale lekkage is in ...
'Je huurt de lekkage voor een jaar en daarna kun je deze maximaal met een jaar verlengen ... Wat lek eh ... let je?
Wat ben ik blij dat ik weer geweest ben, want je moet het zien en horen om het te geloven.

reacties

Dat bloggers ook wel eens achter hun scherm vandaan komen, was vrijdag te zien op het eerste off-line Blog-Art festival in Den Haag. Maar de meeste bloggers gingen dan ook ... nog vóór 'de aardappelen'  weer snel naar huis ... om toch weer terug te keren naar het Theater aan het Spui om dit unieke


festival 'for weird persons' tot het einde mee te maken ... 
... of gingen 'wij' thuis 'even kijken' of er al iets bekend was van de Dutch Bloggies?

Meer

In de Wagenstraat ter hoogte van de Bijenkorf worden de elementen van de toegangspoorten 
fraai beeldhouwerken op de pilaren van de Chinese poort
naar ons eigen China Town opgericht. De werkers die er rondliepen begrepen geen woord van wat ik zei: zij werden speciaal uit China ‘ingevlogen’ om dit uiterst precieze en kunstzinnige karwei te klaren. 
 

Helaas kan ik door een spannende excursie geen gevolg geven aan de laatste uitnodiging van Galerie HAAGS. Het tijdstip is gewoon voorbij dus begeef ik mij na het wekelijkse 'haring halen' naar het volgende 

punt op mijn agenda: Quartair aan de Toussaintkade 55. Daar kom ik natuurlijk ook later aan dan de opening van de expositie Calling Home door Klaus Korhonen  Ambassadeur van Finland, maar ontmoet er 
kunst roept ook vaak discussie op
wel interessante figuren zoals Toos Nijssen die een deel van haar videoarchief


in een huiskamerachtige opstelling tentoonstelt (met rode kussens op de grond: Wel even de schoenen uittrekken

Terwijl er veel aandacht wordt besteed aan de 16-jarige Gouden Kalf winnaar Martin Lakemeier, zou je bijna de iets oudere Haagse jonge cineast Casper Eskes vergeten. Hij had gisteren (2.10.09) 

zijn filmpremière 'In de Naam van de Vader' in de grote zaal van PathéTuschinski Amsterdam.

ART & PARTY

Spuiplein 'The Day Before TodaysArt09'


 

filmpjes|indebuurt|gadgets|raaR|vind
HAGAZ!NE
HET DIGITALE MAGAZINE VAN
DEN HAAG!


keep in touch

start Hagazine