Hagazine 38

Ook al opgevallen dat de windenergieturbine bij het zuider havenhoofd in Scheveningen het al een tijdje zonder De windmolen van Eneco vangt weinig wind zonder wieken ...wieken moet stellen? Al die verloren windenergie kan rustig op rekening van Eneco worden gezet; onze gemeentelijke energieverschaffer. En een ellende dat het gegeven heeft om uiteindelijk die windturbine daar neer te zetten!! Want zo verfraaiend werkt de molen niet op de horizon vinden de omwonenden. Maar dan ook nog nergens toe dienen?!?

Den Haag blijft het maar onder de grond zoeken. Het nieuwste plan is een ondergrondse parkeergarage waarbij tot 15 meter onder het maaiveld geparkeerd kan gaan worden. De diepste parkeergarage van Nederland komt als de plannenmakers hun zin krijgen onder een opvallend gebouw naast het Centraal Station en onder het Koningin Julianaplein te liggen waardoor de stationshal een flink stuk wordt uitgebreid. Het plan komt van het architectenbureau Benthem Crouwel.

Hoe laag kan de Hagenaar nog zakken? Op de Paul Krugerlaan werd een bromfietser aangereden door een auto. De auto ging er spoorslags vandoor. Het slachtoffer werd terzijde gestaan door twee mannen die uit een nabijgelegen bar kwamen. Althans, dat dacht de 22-jarige bromfietser. Een van de twee personen ging er met de brommer vandoor. De 'voorheen'-bromfietser werd hierop door een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Sinds hun 25-jarig jubileum waarin Hofstad Radio een weekend lang geoorloofd mocht uitzenden, heeft zij de smaak goed te pakken. Zo goed zelfs dat Hofstad Radio opnieuw gaat proberen een regionale zender te worden. Zeker even de Veronica-story vergeten? Hagazine wenst ze alle succes toe!

Ooit eens op bezoek geweest bij een bekende dichter? Dat kan in het weekend van 25 en 26 september a.s. Dan zal voor de vijfde keer het poëziefestival 'Dichter aan huis' plaats hebben. Vijftig Nederlandse en Vlaamse dichters zullen zes keer per dag voordragen uit eigen werk in vijftig Haagse woonkamers. De voordrachten beginnen om 12.00 uur, de laatste om 17.00 uur. Deelnemers aan de manifestatie ontvangen een routekaart, trekken van huis naar huis en stellen zo hun eigen programma samen. 

De Gemeente Den Haag komt met een enthousiast plan voor het bevaren van de Haagse binnenwaterenWaar blijft de Gids?De Verheeskade (bij het Eneco gebouw), de Cruquiuskade (bij de Haagse Hogeschool) en de Dunne Bierkade (tussen Spui en Wagenstraat) zijn straks officiële aanleghavens voor pleziervaartuigen met een lengte tot twaalf meter. Ook een aardige oplossing voor het Haagse fileprobleem? Wat een klein voorproefje kon worden voor de bezoekers van de 'Dag van de Architectuur' werd een bron van ergernis doordat passagiers en schipper eindeloos moesten wachten op een verkeerd geplande gids

De beeldende kunst in Den Haag heeft tot 14 september een opvallend hoog internatonaal karakterBeelden van de Lange VoorhoutTot die tijd zijn evenals vorig jaar sculpturen van wereldberoemde kunstenaars aan de Lange Voorhout te bewonderen. De groepen 6,7 en 8 van de basisscholen en de eerste twee klassen van het voortgezet onderwijs worden vanaf 15 augustus uitgenodigd een lesbrief op te halen voor een bezoek aan Den Haag Sculptuur 1999. Het is een educatief project van het Koorenhuis en het Centrum voor Kunst en cultuur dat tot doel heeft kinderen voor kunst enthousiast te maken

Eind dit jaar zullen er al zeshonderd 'Netpulse Stations' in Amerika zijn, zo voorspelt Netpulse Communications . De drie oprichters van Netpulse, gevestigd in San Francisco, zagen een gat in de markt door Internetcomputers in fitnesscentra en sportscholen neer te zetten. De vele cardiotrainingen op de fiets en de looptrapjes zijn natuurlijk veel leuker als je ondertussen over het Internet kan surfen.

De Schotse stad Glasgow bedacht een origineel plan om een einde te maken aan de files. Iedereen die een autowrak inlevert krijgt een jaarabonnement op de bus ter waarde van 1850 gulden. 20% van de inwoners van Glasgow heeft nog nooit in de bus gezeten. Er zijn nu twee deelnemers. Iets voor Den Haag?

Om te voorkomen dat topmanagers weer verkeerde bewegingen op de aandelenbeurs gaan maken, zet de beurswaakhond Stichting Toezicht Effectenverkeer de transacties in eigen beursgenoteerde stukken op haar website. Zo kan elke surfer op Internet zien wat de bewegingen van het hogere management zijn. 

Een beetje Internetter stapt voor de laatste zonsverduistering van deze eeuw natuurlijk niet in zijn auto maar volgt hem vanachter zijn PC. Vanaf verschillende locaties in de wereld staan webcams opgesteld die het fenomeen live weergeven. Deze zijn hier verzameld maar ook een blik vanuit Australië is natuurlijk mogelijk.

De National Security Agency in Amerika blijkt al jaren Internetgebruikers te bespioneren. Lotus Notes, Netscape en Explorer zijn de veelgebruikte computerprogramma's die zij hiervoor gebruiken. Sinds 1993 blijkt de NSA twintig patenten te hebben aangevraagd voor speciale high tech afluisterapparatuur, zoekfilters en versleutelingsprogramma's. Daar was er ook een bij die berichten over hetzelfde thema volgens een speciale methode kan onderscheppen, ook wel 'topic spotting' genoemd. Zet wel even je 'cookies' op 'disable';-)

Gratis Internet toegang breidt steeds verder uit. De Engelse TV-zender BSkyB biedt Internet toegang via de gratis Internetprovider Skynow. Een gratis CD-rom zorgt voor de benodigde software voor PC-gebruikers. BSkyB leverde haar abonnees al eerder gratis decoderkastjes voor Internet ontsluiting op TV. De gratis dienstverlening waar ook E-mail en tegang tot Skynewsen Sky Sport toe behoren kost miljoenen die de zender uit reclame denkt terug te verdienen. 

Het Iridium satellietnetwerk dat als stille telecomwachter rond de aardbol hangt, kampt met haar bekendheid en promotie. De aanschafkosten van de Iridium telefoons liggen nog steeds rond de drieduizend gulden. Het grote voordeel van het grotendeels door Bill Gates gefinancierde project is natuurlijk dat je overal ter wereld met hetzelfde toestel bereikbaar bent. Om daar bekendheid aan te geven, is de VN Vluchtelingenorganisatie gratis met Iridiumtelefoons uitgerust

Sony gaat CD's voortaan pas maken als ze verkocht zijn. De klant geeft in de CD-winkel via een PC op welke muziek hij wenst. Dan levert Sony de gewenste muziek digitaal aan de CD-zaak waar er direct een CD van wordt gebrand. Het hoesje wordt ter plekke geprint. Sony start deze manier van produktie in Los Angeles en New York in enkele grote platenzaken. 

Het creëren van een millenniumbaby op het Internet is als meest innovatieve project gewaardeerd door het Internet publiek. Het Haagse bedrijf MMM Interatieve Communicatie heeft hiervoor de Planet Internetprijs gewonnen. Via het Internet kunnen mensen een virtuele baby maken. Ter verduidelijking: dit heeft niets te maken met de groep weirdo's die anderhalve maand geleden met elkaar aan de slag zijn gegaan met het maken van een echte baby in de hoop dat hun kind precies op 1 januari 2000 geboren wordt.

VondstOnline is een prettig vraag- en aanbodprogramma op het Internet. Het werkt als een soort viavia met keurige aanmeldingen en afmeldingen voor zaken die via het Internet te verhandelen zijn. 

- Hagapoll - je mening over Hagazine
Wat lees je het liefst in Hagazine?
 


Current ResultsHagazine kijkt kritisch naar de stad Den Haag en biedt opvallend Internet nieuws. Je kunt je hier gratis abonneren.

zoek hier in vorige uitgaven

home