Hagazine 39

Is de HTM al voorzichtig begonnen met de aanleg van de Hopen dat de wissel goed blijft staan ...'zweefbaan' zoals beschreven in de toekomstvisie 2025 van Hagazine? Dan moet op het Rijswijkseplein waar Hagazine dit plaatje onlangs schoot nog wel even een 'paaltje' worden weggewerkt ...

Telecities, het met veel trompetgeschal, tromgeroffel roemruchte Europese Internet-project tussen 'digitale' steden, waaronder Den Haag, is in onze city een zachte dood gestorven. En dat terwijl Residentie.net nog van de grond moet komen. Er zal toch geen oorzakelijk verband bestaan ...?

De Ichtus Hogeschool start een zo genoemde Tele Pabo; een lerarenopleiding via het Internet. Alleen voor je verplichte stage moet je nog je huis uit. De Ichtus verwacht vooral belangstelling van Nederlanders in het buitenland! Typisch voor Hagazine abonnees 'in den verre' dus!

Op 5 oktober komt de Groen-Geile Scheurkalender uit. In opvolging van het Groen-Geile Boekie van Sjaak Bral, Marnix en Robert-Jan Rueb is de kalender een meeslepende fotoroman van bekende Hagenaars als Henk Bres, Anouk, Bart Chabot en Barney. De kalender wordt in het Haags Volksbuurtmuseum gepresenteerd en kost vierentwintig gulden vijfennegentig.

Als het meezit is er straks in de Haagse Oude Molstraat in de plaats van het Hopjesmuseum het Hapjesmuseum. De initiatiefnemers vinden het zonde dat de museumstukken werden opgeslagen terwijl er genoeg mensen tevergeefs op dit adres voor het hopjesmuseum aankloppen. Echt iets voor het Hofkwartier volgens exploitant Dave Keus.

De fractie van GroenLinks vindt dat Den Haag een prima GroenLinks wil herinnerd worden aan slechte tijden ...locatie is voor het plaatsen van een Slavernijmonument dat Nederlanders moet herinneren aan de verwerpelijke rol die wij hierbij gespeeld hebben. In Willemstad Curacao staat een fraai voorbeeld van zo'n standbeeld op een plek waar niemand langs komt (en je dus gerust kunt beklimmen). Een idee om het te verplaatsen naar Den Haag?

Den Haag denkt zich te kunnen meten met New York nu de raamprostitutie vanaf een uur 's nachts verboden wordt. Men vergeet echter dat de Amerikaanse toestanden niet vergeleken kunnen worden met de Haagse. Het politieapparaat van New York kan er namelijk wél op toezien dat de overlast zich niet verplaatst naar andere locaties zoals de Haagse Horeca.

En nu maar even niks zeggen over de Zwemtunnel ...

Overheid.nl stuurt per post een full-colour verhuisbericht met de mededeling dat zij telefonisch te bereiken zijn als je meer wilt weten over het ontsluiten van bestuurlijke informatie op Internet! De site zelf: Overheid.nl vraagt bij betreding om een gebruikersnaam en een wachtwoord. Hopelijk werkt het helpdesk E-mail adres wel.

OVR-Reisinformatie gaat vanaf 1 september de burger geld vragen voor de informatie die zij nu gratis op het Internet biedt. Hoe dat werkt? Er wordt gewoon een 'prachtige' link gemaakt naar een BBS, je weet wel, die bulletinboards waar ook bedenkelijke 06-nummers naar verwijzen en waar per minuut grof geld voor betaald moet worden aan onder meer ... jawel, daar zijn we weer: KPN-Telecom! Kan dat zomaar?

Het duurt niet lang meer of de bekende foto's in de nog Fotolijstje met bewegend beeld van Sonybekendere fotolijstjes in de huiskamer hebben bewegend beeld. Sony heeft al een leuke variant voor je in de aanbieding de PHD-A55 Photo Frame. Het lijstje kost nu nog wel ruim tweeduizend gulden. 
 

Firefly sluit binnenkort haar site. De  door de Belgische professor Maes bedachte 'intelligent agent' is vorig jaar voor veertig miljoen dollar gekocht door Microsoft. De dienst wordt nu voor een paar maanden gesloten om straks als nieuwe dienst door MS te worden aangeboden.

Slechts zestig van de honderdvijf bedrijven beantwoorden volgens een onderzoek van het tijdschrift Multimedia hun E-mail. Dat de score zo laag is, komt waarschijnlijk door de vraagstelling 'wat het kost om in een gemeente te trouwen' en de vraag van een nog af te studeren student die verzoekt om een leuke aanbieding in November.

Dat je tegenwoordig de verpakking van apparatuur goed moet bewaren leerde Harro Ranter van de site Aviation Safety Network Hij werd onlangs opgebeld door de leverancier van zijn scanner met de vraag of hij z'n lege doos nog had. De zaak had namelijk een doos met waterschade en had er fl.50,- voor over om in het bezit te komen van een gaaf exemplaar. No problem, aldus Harro

En dan zijn er weer wat overdenkingen deze keer over de factor vakantie in de column.

- Hagapoll - meningen over deze Hagazine
Wat zie je het liefst in Hagazine?
 


Current ResultsHagazine kijkt kritisch naar de stad Den Haag en biedt opvallend Internet nieuws. Je kunt je hier gratis abonneren.

zoek hier in vorige uitgaven

home