Hagazine 40

Als je in tramlijnen 3, 17 en 6 zit en de Resident binnen rijdt, je weet wel de bouwput vlak voor het Griezelen in HTM-attractie?station Den Haag Centraal, heb je dan ook het idee dat je een attractie binnenrijdt? Het bochtenwerk in de donkere spelonken en de afgronden zijn prima voor elkaar en met een beetje licht- en geluidseffecten kom je een heel end. Met een subsidie van VROM waar de tram tenslotte onderdoor rijdt moet dat toch mogelijk zijn? Een idee voor de HTM?

Op last van de Secretaris Generaal van het ministerie van Financien werd demonstratief vlag 1 van Bobo's van de Gemeente Den Haag slaan een balletje Streetgolf ...het Haagse Street Golftoernooi uit het noodgras genomen waardoor wethouder Stolte niet zijn openingsslag kon verrichten. Grootste probleem bleek dat zonder officiële toestemming het gras voor de 'green' op de trappen van het ministerie was neergelegd. 

De Haagse Programmaraad stelt Hagenaars weer op de haar bekende manier in de gelegenheid hun wensen kenbaar te maken voor de ontvangst van radiozenders via de Haagse kabel. Het pakket omvat 32 kanalen, inclusief het wettelijke basispakket. Reageer hier nadat je hebt gezien welke programma's je kunt kiezen.

Het IJspaleis, de wat negatieve benaming voor het Haagse stadhuis, wordt weer een stukje warmer voor doven en slechthorenden. Met behulp van de beeldtelefoon kan een doventolk op afstand deze burgers met gebarentaal terzijde staan. De 'tele-tolk' zoals initiatiefnemer de stichting Vitaal het systeem noemt, werkt mee om de gebarentaal in Nederland verder in te voeren. Een voordeel van de tele-tolk is dat zij snel is in te zetten zonder overbodig gereis.

Strandtips is een handzaam boekje dat is verschenen van de hand van Willem Beringen. Het is verschenen in een oplage van 100.000 stuks en wordt gratis aan badgasten uitgereikt. Ook zijn er tien geboden opgenomen waarmee je snel 'strandwijs' bent op het gebied van honden, kuilen graven, paarden, zeestromingen etc.

Hagenaar J. van Noord is in de Haagse Courant bang dat het Duinwaterleidingbedrijf Zuid-Holland binnenkort landmijnen gaat leggen in het Haagse duingebied. Hij stoelt deze vrees op het aanleggen van ronduit agressieve verkeersdrempels in de fietspaden waardoor zelfs kinderen achterop bij moeders, uit kinderzitjes worden gelanceerd. Ook het opnieuw aanbrengen van prikkeldraad in voetgangersgebieden geeft aan dat het bedrijf op een oorlogszuchtige manier opereert.

Geheel tegen de ontwikkelingen in pleit Hagenaar H. Malener in de HC niet voor annexatie met andere gemeenten, maar voor een opdeling van de gemeente Den Haag ter bescherming van mens en Gemeenschap. Hij doet deze oproep omdat op de grens van Monster bij de Oorberlaan honderden bomen zijn verdwenen voor Politie doeleinden.

Wat is de elektronische post toch fijn. De dreigbrieven die zijn geschreven aan de directie van Schaatscentrum De Uithof blijken na een DNA-test afkomstig te zijn van de ouddirecteur van het schaatscentrum. Speeksel waarmee de enveloppen werden dichtgeplakt bleek namelijk van de vrouw van de ouddirecteur en zijn dochter afkomstig te zijn. Met E-mail was dit nooit gebeurd. Maar hoe moet dat nu met de uitbreiding van De Uithof ten koste van de natuur en inkomstenderving van het Zoetermeerse Snowdome?

De voornaamste Hagenaar die we kennen, heeft een Internet site. Prins Willem Alexander. Hij is nog niet geabonneerd op Hagazine, maar dat zal niet lang meer duren. Voorlopig heeft de prins andere zaken aan zijn koninklijke hoofd dat begint met een M en eindigt met een A.

Wie zei dat banners niet meer interessant waren, heeft het mis. E-commerce wordt met BannerBuy veel makkelijker om handel via het Internet te bedrijven. 24/7 Europe, een advertentie-exploitatiebureau koppelt aan een banner een mini-website met een creditcard-verificatiesysteem en de handel kan beginnen. Zo kan een banner voor een oude grammofoonplaat op de Free-record site directe verkoop betekenen voor de aanbieder. De vraag is natuurlijk wel of de aanbieder de kosten van de banner kan betalen ...

WHISH heeft wel de trend gezet voor gratis Internet toegang. De aanbieders struikelen bijna over elkaar. Maar er doen zich ook weer nieuwe ontwikkelingen voor waar de provider zelfs een gratis telefoonlijn beschikbaar stelt. Dan is er helemaal niets meer te betalen voor de consument. Blijft natuurlijk de vraag of je dan wel mag klagen als de toegang tot het net traag is, of zelfs even uit de lucht ... Je betaalt immers niets? Dan moet je ook niet moeilijk doen. Alleen de druk van de adverteerder (lees geldschieter) telt!

De gedachte dat apparaten straks met elkaar en met de mens kunnen praten komt wel heel dichtbij nu de Amerikaan H. Shrikumar (Amerikaan?) zijn nieuwe vinding toonde: een computer ter grootte van een luciferkop. De onderdelen ervoor kosten niet meer dan een dollar. De ‘micro computer’ is onder meer in staat spraak om te zetten in signalen. 

BP-Amoco introduceert over de hele wereld benzinepompen die informatie geven over het verkeer. De pompen zijn aangesloten op het Internet. Met gemiddeld 70 klanten per dag en zo'n 100.000 pompen kan reclame worden gemaakt bij zo'n zeven miljoen mensen en dat komt aardig in de buurt van TV-reclame aldus BP-directeur Gray Taylor.

Internet provider America On Line (AOL) plaatst binnen afzienbare tijd in 500 zelfbedieningszaken een Internet zuil waarmee klanten gratis het net op kunnen. De gezamenlijke Internet providers verenigd in NLIP denken echter dat het de kwaliteit van de diensten niet ten goede komt. Het lijkt wel of de geschiedenis zich herhaalt bij het vergelijk van de commerciele omroepen met het publieke bestel.

Hagazine blijft boven op het opvallende Internet nieuws zitten. Zo biedt Yahoo Messenger die gratis E-mail en chat-faciliteiten biedt nu ook de mogelijkheid om te ‘voice chatten’, of wel over en weer te praten. Hagazine vindt het interessant genoeg om ook op deze site een eigen 'Haga Voice Chat' te starten. Al zou het alleen maar zijn om met de nieuwe technieken te leren werken. Dus microfoon aangesloten? Spreekt u maar!

Naast de voice chat dienst biedt de provider Yahoo! ook de 'briefcase' applicatie. Hierin kun je eenvoudig je documenten opbergen om elders uit te pakken of door anderen te laten uitpakken. Hiermee komt het virtuele kantoor weer een stukje dichterbij. Want ook de beurskoersen van Reuters, een elektronische agenda, een kaartenbak en een foto-album is in de Briefcase opgenomen. De gebruiker mag er 5 MB aan ruimte benutten. Neem eens een kijkje in mijn Briefcase.

Het Amerikaanse ICT-bedrijf Fushion One biedt dezelfde mogelijkheden maar doet er nog een schepje bovenop. De beschikbare ruimte die gratis aan particulieren wordt aangeboden mag tot 25MB oplopen.

EasyEverything, 'n dochter van de EasyJet luchtvaartmaatscappij start met het opzetten van Internet-winkels in Nederland. De combinatie studentenstad en toeristische trekpleister zijn de criteria om er een EasyEverything neer te zetten. De winkels zullen 24 uur per dag, zeven dagen in de week open zijn. De prijs voor een toegang tot het Internet zal rond de fl. 2,50 liggen.

Sega Dreamcast komt een maandje later volgens importeur Atoll Soft. Het prijsverschil met concurrent PlayStation van Sony probeert de farikant goed te maken met een gratis Internetaansluiting die vanaf 1 november a.s. in Nederland is gerealiseerd.

Omdat artsen het niet eens zijn met de 1 september-regel van minister Els Borst startte Artsennet een discussiegroep waarin iedereen wordt uitgenodigd hun kritiek te uiten. Men bespot er de geringe kennis bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over de dagelijkse gang van zaken in de geneesmiddelenvoorziening.Hagazine kijkt kritisch naar de stad Den Haag en biedt opvallend Internet nieuws. Je kunt je hier gratis abonneren.

zoek hier in vorige uitgaven

home