Hagazine 43

Terwijl de onderhandelingen over het al dan niet afbreken van het woonhotel Catsheuvel in Den Haag nog in volle'alleen maar om krakers tegen te gaan ...' gang zijn, hebben slopers al de eerste aanzet tot afbraak gemaakt. Er is een aannemer gevonden die risico wil nemen en er zijn al 15 belangstellenden voor een appartement. De bewonersvereniging is furieus over de beweringen van de gemeente en de eigenaar Altus dat er niets onoirbaars zou hebben plaatsgehad. Overtuig jezelf op bijgaand plaatje!

Het ziet er naar uit - hoe kan het ook anders - dat de Gemeente Den Haag met de digitale gemeenschap aan de slag gaat om Residentie.net te realiseren. Zo had in het stadhuis een bijeenkomst plaats van het Haags Digitaal Platform over mogelijke samenwerking met onder meer Stichting Promotie Den Haag, De Digitale Hofstad, wijkcentra, buurthuizen etc. Er zijn onderhandelingen gestart waarin tot een verregaande samenwerking gekomen kan worden op het gebied van inhoud, helpdesk, vernieuwing en 'communitising'. Lees hier alles erover.

Op woensdag 24 november om acht uur 's avonds start in bar/foyer 't Raampje in de Achterraamstraat 17 het eerste 'Sociaal Café' met als onderwerp Residentie.net. Het stelt zich ten doel op een centrale, politiek neutrale locatie de politiek dichter bij de achterban te brengen. Voor deze avond zijn wethouder Wilbert Stolte(o.a. Informatiebeleid) en de coördinator van het gemeentelijke Residentienet Frank Dane en de specialist/kenner Martijn Hazelzet uitgenodigd .

Soms dienen zich in Den Haag nieuwe soorten winkels aan. Deze krijgen hier ook de aandacht. Zuiver zijde aan de Haagse Laan van MeerdervoortZoals het jonge bedrijf Cheuklam Silk dat de Coconelle Silk Shop aan de Laan van Meerdervoort 234 startte. Het ontwerp van het Coconelle bedtextiel en de Coconelle kledinglijn valt op door haar eenvoud en gratie. Hierdoor komen de natuurlijke eigenschappen van de zijdevezel optimaal tot hun recht ... 

Alle partijen in Wassenaar vinden dat Casema misbruik maakt van zijn monopoliepositie. Alle Wassenaarse kabelabonnees krijgen voor de overlast van het opnieuw instellen van de kanalen een tegemoetkoming van Casema. Ook moet de verhoging van zo'n vier gulden worden teruggedraaid. In navolging van Wassenaar probeert de SP van Leidschendam Casema zelfs voor de rechter te slepen.

Het snelle ADSL neemt ook qua invoering een snelle vlucht getuige de drastische prijsverlaging die er heeft plaatsgehad bij het Belgische Belgacom. De istallatiekosten daalden van 1698 gulden naar 661 gulden en de maandlasten werden teruggebracht van 496 gulden naar 198 gulden. Het transmissievolume is verdubbeld naar 10 GB.

'Bouwen en behouden in beschermde stadsgezichten' moet de discussie openbreken van het bouwen in gebieden waar hoofdzakelijk karakteristieke architectuur te vinden is. Burgemeester en wethouders stellen voor om rangordes in te stellen waar eigentijdse architectuur mag. De raadscommissie van wethouder Henk-Jan Meijer (monumentenzorg) behandelde dit in haar vergadering van 10 november jl. Het is een begin.

De familie Rimmelzwaan is bang dat met het leegpompen van de Zwemtunnel het voortbestaan van de Tunnelguppen in gevaar komt. Zij stelt voor de guppen over te plaatsen naar een ander Haags lek, bijoorbeeld de lekke vijver boven de garage van de Haagse Hogeschool. een ander lek is ook goed natuurlijk. Reacties mailto:rimmel@casema.net

'Groeten uit De Haag' is een verzameling columns van het Haags Columnisten Kollektief Sjaak Bral, Julius Pasgeld, Adriaan Bontebal, Sara Em, Paul Waayers en RJ. Rueb. De illustraties worden verzorgd door Jaap Vegter. Het boekwerkje is in tien Haagse boekhandels te koop voor 24,95 gulden.

De gemeente gaat in de wijk Bouwlust korte metten maken met het verschijnsel graffiti. Zij gaat zelfs zo ver dat ze drie flatgebouwen afbreekt en er nieuwe eengezinswoningen voor in de plaats zet. Nieuw in deze wijk is de bouw van de Anne Frankschool

Het zal Louis Behre van het Crossing Border Festival niet meer gebeuren dat nog anderen ruimte hebben gereserveerd op het Spuiplein tijdens het populaire festival. Reeds vandaag heeft hij het complete Spuiplein afgehuurd voor het komende festival op 6, 7 en 8 oktober 2000.

Ook scholen gaan experimenteren met de nieuwe media zoals het Dalton Vatel in Voorburg dat van 17 tot en met 21 november met scholieren uit verschillende Europese landen discussieerde over het internationale digitale tijdschrift Yomag.net. Het E-zine gaat over muziek, mode, reizen en andere jonge onderwerpen. 

Wie het gehannes met de muis zat is, kan eens proberen te Internetten met de FreeSpeech Browser van Philips. De woorden die het gratis pakket kent, zijn allemaal op het Internet afgestemd. En voor het aanklikken van links kun je gebruk maken van de getallen die bij elke link komen te staan. Een oplossing voor het RSI-probleem

Zelfs de TU-Delft geeft blijk van niet met de tijd kunnen meegaan. Ondanks dat zij de eerste universiteit in Nederland was die een Internet leerstoel in haar programma had, heeft zij deze na een jaar alweer laten verrvallen omdat professor Jaap van Til niet de vereiste artikelen in toonaangevende tijdschriften heeft geplaatst. We hebben het hier over papier ten opzichte van een medium dat zeven keer sneller is dan we gewend waren. Reactie van Till: 'Het kost al jaren voor je zo'n artikel geplaatst hebt gekregen. In mijn vak schiet iedereen in de lach bij een verhaal van drie jaar oud.'

Net als de voorgaande jaren kun je weer meedoen met de Ga nu stemmen!verkiezingen van het beste E-zine van Nederland. Het enige dat je hoeft te doen is op de banner te klikken en je keuze te maken. En je weet het, je mag gerust voor Hagazine kiezen;-)

Voor wie er niet van houdt om een PC aan te schaffen voor het Internet heeft de Primafoonwinkel de Netbox in de aanbieding. De Netbox geeft toegang tot het Internet via de TV, in combinatie met het openbare telefoonnet. Voor slechts 224 gulden (was 825 gulden) schaf je nu een complete Internet set aan, inclusief infrarood toetsenbord waarbij je meteen op het Internet wordt aangesloten. Je moet natuurlijk wel de (lokale) telefoontikken betalen. Nadeel is dat veel fraaie Internet technieken hierop niet werken.

Weleens de Nationale Gezondheidslijn gebeld? In de telefoongids staat in de roze pagina's vermeld dat de lijn voor een 'bijzonder gesprekstarief' up-to-date informatie geeft over ziekten, medische onderzoeken en behandelingsmethoden. Dan denk je toch voor 2 cent per minuut of zoiets; nee voor 99 cent per minuut! Tja, wat wil je ook als de informatielijn onder auspiciën van de Orde van Medisch Specialistenopereert.

Het Webtrader-logo dat de Consumentenbondzo graag ingevoerd ziet voor de veiligheid op het net werd onlangs al gekraakt door hackers. Het leek dat de hackers hiertoe opdracht hadden gekregen van de gebruikers zelf om het uit te testen. Kritiek naar de Consumentenbond was dat de logo's nooit uitgegeven hadden mogen worden voordat ze hackers erop los hadden gelaten.

Het kon niet uitblijven; ook op Internet worden sinds kort huizen geveild. Volgens de initiatiefnemers komt hiermee eindelijk meer openheid in wat anderen bieden. Ook de makelaarsvereniging NVM juicht het initiatief toe. 

Het Haagse Quartier Latin kan pas echt iets worden als de sluitingstijden van de Haagse Horeca onder meer ook op donderdagavond later worden gesteld dan 1 uur 's nachts. Aldus de Haagse Studenten Vereniging die onlangs in het Haagse stadhuis een discussie hielden of Den Haag een studentenstad kan worden. Ook aan kleinere wooneenheden dan de studentenflat 'De Struyck' is grote behoefte.

CompuServe walst Nederland en misshien wel de wereld plat met de inmiddels beruchte CD-RomsTientallen Compuserve CD-Rom's versieren lichtbalken ...waarop je wordt uitgenodigd met haar het Internet op te gaan. Een foto geeft aan wat we met al die CD's doen. Ook 'strontziek' worden de site bezoekers er volgens het reclamevakblad Adformatie van, Heb je ook een foto voor publicatie in Hagazine, mail die dan gerust en we plaatsen hem in de volgende uitgave. 

Gratis een Dr. Oetker bakboek ontvangen? Geef dan je mening op de nieuwe site van het TV-programma de Boodschappenbeurs. Er liggen 2000 boeken klaar!

Jij doet toch ook mee met Gluren bij de buren in 2000?Hagazine kijkt kritisch naar de stad Den Haag en biedt opvallend Internet nieuws. Je kunt je hier gratis abonneren.

zoek hier in vorige uitgaven

home