Hagazine 48

Na het 'Klein Manhattan' rond de Utrechtsebaan en een echte wolkenkrabber in aanbouw zoals wereldsteden Chinatown in Den Haag?die ook hebben, is de gemeente Den Haag niet meer te stuiten. Wethouder Noordanus was echt serieus toe hij zei: 'Waarom New York wel een Chinatown en Den Haag niet?' Hij doelde hiermee waarschijnlijk op een aantal Chinese restaurants en een enkele toko rond de Wagenstraat en droomde zich op TV-West er meteen een Chinese stadspoort bij ...

Is het je ook al opgevallen dat TV-West niet zo Haags meer is? Soms geven ze de indruk dat een van hun cameramensen in Gouda woont en weer een ander in Leiden. De afgelopen periode komt Den Haag eigenlijk nauwelijks aan bod. En dat terwijl we sinds kort ongevraagd vijf gulden kijkgeld aan de regionale omroep moeten betalen. 

Hagaz!ne heeft het voor de bezoeker wat gemakkelijker gemaakt zelf bijdragen aan het E-zine te leveren. Op de homepage is een banner geplaatst waarop aangegeven staat dat je nu ook zelf berichten kunt plaatsen. Maak daar gebruik van en de volgende uitgave staat misschien ook jouw stukje met beeld in Hagaz!ne.

Lef is het thema van Kunstbende die dit jaar in Den Haag wordt gehouden. Kunstbende nodigt kinderen van 13 tot 18 jaar uit om al het kunstzinnige uit zich te halen wat erin zit. In het Theater aan het Spui zal in het weekend van 28 april Lef plaats hebben. Info is te vinden op site van TV-west.

De twee gezinnen asielzoekers die onlangs hardhandig uit hun woning werden gezet van woningstichting Haagwonen zijn warm opgevangen door het krakersbolwerk De Blauwe Aanslag. Het huurcontract bleek al sinds november te zijn beëindigd en Haagwonen vond dat de maat nu vol was. Omdat de asielzoekers letterlijk op de keien kwamen te staan, heeft De Blauwe Aanslag hen opgenomen in afwachting dat de Haagse Stadspartij de discussie aangezwengeld heeft.

Madurodam gaat koude tijden tegemoet. Cinese ijskunstenaars zijn druk bezig om in 18 Chinese ijskunstenaars druk in de weer met ijssculpturen ...graden Celsius onder nul de fraaiste kunstwerken in ijs uit te hakken. De uiteindelijke tentoonstelling Ice Art zal in 10 graden onder nul plaats hebben. De duur van de tentoonstelling zal niet langer dan twee weken kunnen belopen vanwege de warmte die de bezoekers afgeven en hun adem.

Tijdens de renovatie van het Haags Gemeentemuseum voor een kleine 100 miljoen gulden werd besloten de later aangebouwde Schamhart-vleugel af te koppelen. Sinds die tijd staat de vleugel leeg. Nu dreigt de Rotterdamse Kunsthal er bezit van te nemen en het Gemeentemuseum op haar eigen grondgebied te gaan beconcurreren!?!

Een projectleider Spuipleinfestitiviteiten?!?! Wat moeten we ons hierbij voorstellen? Laat de gemeente zich nu toch met overheidstaken bezighouden en niet met het organiseren van themafeesten op het Spuiplein. Het Spuiplein is door de architecten zo bedoeld als het erbij ligt. Denk aan het Centre Pompidou een groot leeg plein dat bedoeld is om spontane creativiteit te laten ontstaan. Met ruimte om ernaar te kunnen kijken en ook ruimte om er niet naar hoeven kijken. Al dat georganiseerde maakt de architectuur en de echte creativiteit kapot.

De Gemeente Den Haag doet best een prima bod aan de krakersgemeenschap De Blauwe Aanslag om te verhuizen naar de voormalige Handelsdagschool aan de Waldeck Pyrmontkade. Net als dit architectonisch hoogwaardige pand mag ook de Blauwe Aanslag onder geen beding worden afgebroken. Dus waarom dan die ingewikkelde verhuizing op touw zetten?

Het Casema Cultuur Fonds, je weet wel het cultuurfonds van onze eigen kabelleverancier, bakt ze echt bruin. Terwijl ze een halve pagina groot iedere Hagenaar uitnodigen om ideeën aan te dragen voor het besteden van het fonds, hoor je er nooit meer iets van als je zo'n aanvraag doet. Lees snel de column.

'Mamma, kijk, ik ben op televisie ...' Met deze gedenkwaardige woorden spreekt initiatiefnemer van de nieuwe TV-zender Nederland 4 tot zijn moeder. Hij is dan niet echt op TV maar hij spreekt over de nieuwe generatie televisie op Internet die straks in groten getale over heel de wereld te bijken is. Een voorproefje dus. 

KPN Telecom gaat proefdraaien met Multifoon: een multimedia telefoonzuil waarmee je kunt telefoneren, E-mailen, Internetten, informatie opvragen en ook printen. De exploitatie zal in samenwerking met informatie- en dienstenleveranciers zoals hotelketens, gemeenten, VVV etc. plaats hebben. In eerste instantie worden 100 Multifoons geplaatst in de regio Amsterdam. Als de proef slaagt zal een deel van de huidige telefooncellen voor de Multifoon worden vervangen. 

Kabelleveranciers mogen wel uitkijken. Als zij niet aan hun beloften aan de klant voldoen, kunnen zij weleens op een ongewenste manier er opeens wel aan blijken te voldoen. Dit ondervindt UPC op dit moment doordat Terrence Koeman (18) het UPC-modem met een factor 10 opvoerde. Terrence nam hiermee wraak omdat zijn abonnement werd opgezegd nadat hij in een nieuwsgroep van UPC een berichtje plaatste.

Menigeen zal benieuwd zijn naar de ontwikkelingen rond het Residentie.net. Als je het niet doorvertelt kun je hier alvast een kijkje nemen. Veel plezier!

Laat weten dat je mee doet en beschrijf zelf je showcase voor de komende Internet Fiesta 2000 op 17, 18 en 19 maart a.s. Dan staat de hele Global Village en dus ook ons dorp Nederland in het teken van het Internet. Tot het Fiesta-weekend is watwordtdatnu?nl de titel van de Nederlandse Internet-site. Een actie die ook op papier wordt gevoerd in het dagblad SP!TS. We houden je op de hoogte! Hagazine kijkt kritisch naar de stad Den Haag en biedt opvallend Internet nieuws. 
Je kunt je hier gratis abonneren.

zoek hier in vorige Hagazines

home