Gluren bij de buren ...
dag 3
zondag, 19 maart 2000: Internet Fiesta 2000 

Terwijl deelneemster aan de actie Petra Hostman tijdens ‘Gluren bij de buren’ van Internet Fiesta 2000 meteen als tweede hoofdprijswinnaar uit de bus komt (zie hieronder Leeuwarden) en vandaag het vliegtuig in stapt op weg naar Gran Canaria stijgt het aantal hits op deze pagina. Lees hier de actuele situatie.

In de Noordhollandse bibliotheken verzameld in PROBIBLIO kun je in het kader van de Internet Fiesta in de bibliotheken in je buurt op de normale openingstijden de website van Noord-Holland NU komen bekijken en daarmee kennis maken met enerzijds Internet en anderzijds Multicultureel Noord-Holland.

De volgende steden geven al met een of meer deelnemers inhoud aan het ‘Gluren bij de buren’-project:
Almere, Beverwijk, Den Haag, Dwingeloo (Drenthe), Goes, Groningen, Haarlem, Heemskerk, Hengelo, Hoevelaken, Leeuwarden, Oldenzaal, Purmerend, Rotterdam, Vlaardingen, Waterland, IJsselstein, Scherpenzeel, Zaandam ... wie volgt?

Almere: Irene de Cuba verlengt de onlangs gehouden vrouwendag en nodigt vrouwen en meiden die meer willen weten over de digitale snelweg van harte uit tijdens de Internet Fiesta dagen van 13.00-21.00 uur behalve tussen 18.00-19.00 uur (etenstijd). ‘Tot kijk!’

Beverwijk: MULTIPLE CHOICE Bureau voor multiculturele vraagstukken in Noord-Holland Locatie: Dr. Schuitstraat 13, Contactpersoon: Selim Artun bel 025 122 9167. Datum: vrijdag 17 maart. Tijdstip: van 10 tot 15.00 uur.

Den Haag: De bakermat van het idee kent een unieke Internetbuurtwerkplaats Rhizoom. Het Gratis Internetwerkplaats Rhizoomzit aan de Gedempte Gracht 51 (achter de Bijenkorf). Voor mensen zonder Internettoegang zijn zij het gehele weekeind open van 14.00 tot 22.00 behalve met etenstijd (18.00 tot 19.00). ‘Zo kunnen ook mensen zonder computer "Gluren bij de Buren"!’, aldus het commentaar.

Den Haag: Tweede KamerlidOussama Cherribi laat alle eerste 40 deelnemers die zich via zijn website aanmelden onder begeleiding van een Tweede Kamer-lid in Den Haag op zijn kantoor (Parlement Tweede Kamer) kennismaken met het Internet (in maart en april).
E-mail: o.cherribi@tk.parlement.nl
Website parlement: http://www.parlement.nl/
PS: zie ook zijn aankondiging op de internationale website van Internet Fiesta 2000

Den Haag: Buurtbeheerbedrijf Bboz(Zeeheldenkwartier) Het Buurtbeheerbedrijf Bboz stelde bewoners van het Zeeheldenkwartier in de gelegenheid gratis kennis te maken met Internet op vrijdag 17 maart jl. Er zijn ook al afspraken gemaakt voor de volgende week vrijdag.

Den Haag: Eduard Bekker komt met de opmerkelijke uitspraak over de actie: 'Geen digitale snelweg, maar een digitale omweg om je buren beter te leren kennen! Maar wel leuk, natuurlijk! Zie zijn homepage

Den Haag: Leo Piek is er 'helemaal klaar voor'

Den Haag: Connie Ryling heeft haar buren al uitgenodigd.

Den Haag: Bij HP van Jagt is iedereen welkom. Maak er een groot succes van!

Dwingeloo (Drenthe): Henk Pluim heet iedereen van harte welkom tussen 11.00 tot 17.00 uur en knoopt er een ander medium meteen aan vast: 27 Mhz of wel 'het bakkie'. ‘Dan kun je kennis maken met het internet. Maar ook met Packet Radio via de 27Mhz Maak er een mooie dag van ... Blijf niet op je stoel zitten maar trek er op uit!’, aldus een enthousiaste Henk.

Goes: Kitty Kessels is enthousiast deelneemster van het eerste uur. Schakelde vorig jaar naast haar site ook Omroep Zeeland in en is ook dit jaar weer van de partij!

Groningen: Freerk Jongsma deed vorig jaar ook al mee.  Hij is beheerder van een buurtnetwerk met ongeveer 10 buren die samen via 1 verbinding aan 't Internet hangen. Freerk: ‘Ik ga proberen m'n buren ook zo gek te krijgen dat ze de poster voor 't raam hangen …’

Groningen: H.Medemahttp://www1.sibranda.nl

Haarlem: Noord-Hollands Participatie Instituut
Locatie: Kleine Houtweg 32, 2012 CD Haarlem Contactpersonen: Mellouki Cadat en Pieter Kersten bel 023 531 9130 of 062 140 1266 Datum: vrijdag 17 maart Tijdstip: van 10 tot 15.00 uur.

Heemskerk: Cor Vijfschaft doet mee met een homepage met varkens (?), darten en snooker ...

Hengelo: bij Jan Oldersma  is iedereen welkom!

Hoevelaken: Wim Hoebe vindt dat Internet zo zoetjesaan Internet wel ingeburgerd raakt. Wim: ‘De meeste jongeren zitten wel eens te surfen of te chatten. Echter veel ouderen hebben nauwelijks enig idee wat je met Internet allemaal kunt doen. Het lijkt mij een goed idee om het aantal digebeten in Nederland flink terug te dringen. Anders raken veel mensen geïsoleerd omdat ze niet meer met de maatschappij mee kunnen’.

Leeuwarden: Klaus en Petra Spithost Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van Internet? Dit is er een van ...Een gelukkige Petra, tweede prijswinnaar Internet Fiesta 2000 Een reis winnen naar Gran Canaria met Internet Fiesta 2000. Vandaag tussen 11.00 en 17.00 uur kun je nog langssurfen bij IT-Works, Oranje Nassaustraat 8, Leeuwarden. Daarna is ze 'ff weg'.

Oldenzaal: H Bonnesis er ook helemaal klaar voor: ‘Laat maar komen’.

Purmerend: Edith Rikveld en Marianne Reij van het IMCO in Noord-Holland (Stichting Instituut voor Maatschappelijke en Culturele Ontwikkelingen
schrijven: 'Kennismaken met Internet kon op vrijdag 17 maart van 10.00-13.00 uur in ons mooie pand op de Emmakade 4 in Purmerend. mail of bel 022 941 8700

Rotterdam: Paul de Maat (deelnemer van het eerste uur) neemt het begrip 'buren' lekker ruim: ‘Ik werk samen met een aantal basisscholen aan het educatief gebruik van internet. Mogelijk gaan een of meer van die scholen op vrijdag 17 maart aan de ouders van de kinderen laten zien wat zoal de (educatieve) mogelijkheden van Internet zijn. En ook nodig ik mijn collega's uit om die dag over internet en onderwijs voorgelicht te worden’. Idee dat navolging verdient!

Scherpenzeel (Gld): de Openbare Bibliotheek Scherpenzeel in Gelderland nodigt je uit om mee te doen met een quiz; surf hiervoor naar de nieuwspagina en mail naar obszeel@tref.nl

Vlaardingen: Daan Krommenhoek weet te melden: ‘Ze komen al’.

IJsselstein: De Openbare bibliotheek IJsselstein is tijdens de Internet Fiesta geopend op vrijdag 17/3 van 13.30 - 20.30 uur en zaterdag 18/3 van 10.00 - 13.00 uur. Voor de bezoekers mogelijkheid om gratis kennis te maken met Internet (indien gewenst aan de hand van opdrachten). Wilt u zeker zijn van een plaats; spreek dan van tevoren af.

Zaandam: In de Zaandamse Pyloon kun je vandaag 18 maart in een nieuw ingericht Internet Corner terecht. Locatie: Gedempte Gracht 44c, Zaandam Contactpersoon: Hannie van Osnabrugge bel 075 615 6125.

Regio Zaanstad/Waterland: FEDERATIE STEUNFUNCTIE MINDERHEDEN  Locatie:Wilhelminastraat 6, Zaandam contactpersoon: Seppo Stout bel 075 612 0223 Datum: donderdag 16 maart Tijdstip: van 10 tot 15.00 uur.

Op 15 april a.s. gaat Residentie.net voor de Hagenaars van start. Gluren bij de buren tijdens Internet Fiesta 2000 is daarom een uitstekende gelegenheid om juist Hagenaars alvast vertrouwd te maken met de fantastische mogeljkheden van Internet. Schroom daarom niet om het ‘Gluren bij de buren’-affiche af te drukken en voor je raam te hangen.

Wil je actueel van de ontwikkelingen op de hoogte blijven, meld je dan aan op de mailinglist Gluren en stuur een E-mail aan majordomo@denhaag.org en schrijf in het tekstdeel (dus niet in het onderwerp): subscribe gluren 
En sluit af met -- 

Laat weten dat je mee doet en beschrijf zelf je activiteit voor de Internet Fiesta 2000. Dan staat de hele Global Village en dus ook ons dorp Nederland in het teken van het Internet. Tot het Fiesta-weekend is watwordtdatnu?nl de titel van de Nederlandse Internet-site. Een actie die ook op papier wordt gevoerd in het dagblad SP!TS. Blijf op de hoogte en bookmark deze site! Hagazine kijkt kritisch naar de stad Den Haag en biedt opvallend Internet nieuws. 
Je kunt je hier gratis abonneren.

zoek hier in vorige Hagazines

home