Niek's
COLUMN

Boerderij

Mostly Autumn zegt ons eigenlijk niet zoveel, maar omdat de muziek wat weg heeft van Pink Floyd en Ierse trekjes vertoont, lijkt het ons wel wat om naar hun concert te gaan in De Boerderij in Zoetermeer. 

Als we aankomen rond acht uur staat er een enorme rij wachtenden voor de deur. Dat komt goed uit grap ik tegen Lida want we moeten toch nog 'even een plekje zoeken'. Dat plekje is een gewilde locatie voor een groot aantal automobilisten met mij. 

We zijn al snel door alle opties heen en besluiten dan maar de draai opnieuw te maken en keren via de 'grote weg' de ventweg langs De Boerderij op. Het geluk is toch altijd met mij, waarom nu niet op deze zaterdagavond? Nauwelijks heb ik dat gedacht of ik zie bandensporen in het gras. Daar zet ik hem neer, besluit ik ...

Gras heeft een enorme veerkracht zo blijkt, want ik sta meteen met mijn voorwielen vast in de modder. Naast mij liggen betonnen platen waarop auto's geparkeerd staan. Ik weet nu waarom deze plek vrij is. Hoe ik ook probeer met voorzichtig gas geven, de wielen slaan meteen door. 

Er komen mensen aan die de eerst geparkeerde auto komen weghalen. Hoera, we hebben een parkeerplek! Maar hoe krijgen wij onze auto op die plek? Ik neem plaats achter het stuur, maar blijf met één been buiten meeduwen in het zompige gras. In het ritme van het afzetten met mijn linkerbeen probeer ik met rechts gas te geven. Nu staat Lida vóór de auto tegen de motorkap te duwen en lijkt het of ik een soort circusact aan het uitvoeren ben. De 'vriendelijke bestuurder' en zijn partner kijken toe en steken geen poot uit. 
Op het moment dat de auto een beetje meegeeft, glijdt Lida tot overmaat van ramp uit en belandt met haar knieën in de modder, maar erger nog, met haar neus op de motorkap! 'Nu ben je helemaal in de aap gelogeerd', weet de bestuurder nog te zeggen als hij in zijn auto stapt en hij maakt dat hij wegkomt! Niet te geloven.

Ik zie Lida nu in het licht van de koplampen tegen het huilen aan mij verwijtend aankijken. Ik ben dan ook de sukkel die zo stoer zijn wagen in het gras wil zetten. Maar ik kan toch niet nalaten om de humor ervan in te zien. Dat 'stelletje oudere jongeren' moet zo nodig naar een concert en komt hier in de modder vast te staan. En dat ziet Lida toch ook gelukkig in en we beginnen onbedaarlijk te lachen. 

De scherpe toegangsspot van de entree geeft voldoende licht om de ergste modder van de laarzen en de gloednieuwe kniebroek van Lida te verwijderen. De vele wachtenden kijken geamuseerd toe. 

Mostly Autumn in De Boerderij zegt ons vanaf deze avond meer dan genoeg!

Niek

Eerder verschenen columns

Écht niet te filmen! 
in druk verschenen
en te koop 
in de betere boekhandel

Zie ook www.de4vandenhaag.nl

|start|nu|wijk|kunst|idee|specials|columns|vind|

Kritisch Haags, kunst, gadgets, roddels,
achterklap ...

Hagaz!ne: altijd wat nieuws!

keep in touch

start Hagazine