Niek's
COLUMN
RDW

Leuker kunnen wij het niet voor u maken, wel makkelijker. Wie kan die slogan van de Belastingen langzamerhand niet dromen? Maar dan moet je toch wel een vreemd idee van 'makkelijker' hebben. 

Ik krijg namelijk een brief van de RDW. 'Door Europese regelgeving zijn de benamingen van de afzonderlijke delen van het kentekenbewijs gewijzigd. Voor de afhandeling van mijn aanvraag (?) is het daarom noodzakelijk dat ik de hieronder gevraagde originele bescheiden opstuur naar de RDW.' Of ik mijn voertuigbewijs (een niet onbelangrijk deel van het kentekenbewijs) in de bijgevoegde envelop wil stoppen, zodat zij het BPM-bedrag aan kunnen passen. Meer staat er niet in de brief. 

De 'afhandeling van mijn aanvraag'?; Ik heb niets aangevraagd, maar de RDW vraagt wat aan en wel aan mij.
Nu ben ik zuinig op ons vervoermiddel en helemaal op de bij behorende papieren die er toe doen. Straks raken ze kwijt (bij de belasting niet bijzonder) en dan heb ik geen voertuigbewijs meer. Een telefoontje moet toch voldoende zijn om hierin helderheid te verschaffen? Niet leuker maar wel makkelijker, denk ik nog ... 

Niemand van de RDW kan mij echter vertellen waarom het BPM-bedrag van mijn auto aangepast moet worden. En zelfs niet wie de brief heeft geschreven. Dat kan ik dus wel vertellen: dat is de heer Paulusma. Maar volgens mij heeft hij meer verstand van het weer.

Hij weet niet waarom ik het verzoek kreeg (!) en verwijst mij naar de Douane in Rotterdam. Die kan mij 'alleen algemene informatie geven. Als u wilt weten hoe het precies zit, moet u de Callandstraat in Schiedam bellen. Zij bepalen de BPM-bedragen voor voertuigen.' Dat klinkt hoopvol, toch?

'Ja de BPM-bedragen stellen wij vast, maar hier weet ik niets van. Kunt u de brief eens voorlezen?' 

'Natuurlijk, maar wie betaalt dit gesprek? Ik? En het normale tarief? Dan zal ik proberen hem snel voor te lezen.' 

En na dit dictee komt de ontluisterende reactie: 'Tja, hier is ons helemaal niets van bekend. Daarvoor moet u echt bij de RDW zijn!'

'Nee hoor, daarvoor moet je bij Hagazine zijn. 

Duh!'

Niek

Eerder verschenen columns
in
Écht niet te filmen! 
in druk verschenen

en te koop 
in de betere boekhandel

Zie ook www.de4vandenhaag.nl

|start|nu|wijk|kunst|idee|specials|vind|

Kritisch Haags, kunst, gadgets, roddels,
achterklap ...
Hagaz!ne: altijd wat nieuws!

gratis bijblijven?

start Hagazine