NIEK'S
COLUMN
Schuldig

Hoe zal het nu met Interniek gaan? Sinds zijn fietsongeluk dat hij had door een openslaand autoportier, moet hij er toch wel wat aan hebben overgehouden?
Dit zou de autobestuurder die het ongeluk veroorzaakte zich toch op zijn minst moeten afvragen? Niets is minder waar. Hij heeft nu - twaalf dagen later - nog niets van zich laten horen of zien. En dat terwijl ik hem vanaf de brancard nog vroeg of hij mij wilde mailen en hij dat beaamde. Daarmee raakt hij Hagaz!ne in het diepst van haar bestaan: onrecht! 

Er is geen proces verbaal opgemaakt heb ik na ampele telefoontjes naar de politie los kunnen krijgen. De gegevens van meneer De Schuldige krijg ik niet. Daarvoor moet meneer De Schuldige toestemming geven. Er zal met hem contact worden gezocht om te vragen of hij het goed vindt (!) dat ik zijn gegevens krijg!?! 

Geen proces verbaal opgemaakt?!? Iemand die door zijn onoplettendheid een verkeersongeluk veroorzaakt en een volkomen gezonde fietser het ziekenhuis inramt! Anoniem willen blijven en het hierbij laten? No way! 

Hoe het met mij gaat meneer De Schuldige? Dat zal ik u zeggen. Van de zeven hechtingen houdt één draadje hardnekkig vol. De hersenschudding geeft een onzeker gevoel bij het naar buiten gaan. Op onverwachte momenten heb ik hartkloppingen. Ik kan wel weer voorzichtig op 

op de gekneusde schouder liggen gaat wel weer
mijn gekneusde schouder liggen. De beenwond 
driemaal daags anti/biotica innemen tegen ontsteking
aan mijn scheenbeen blijkt ontstoken te zijn. Daarvoor neem ik drie maal daags anti-biotica in. Als ik zit en lig, moet dat met mijn been omhoog
de gehavende duim herstelt goed
en dat doet nog steeds pijn. Mijn gehavende duim en gekneusde ringvinger zijn nog gevoelig, maar genezen goed. 

En hoe gaat het met u meneer De Schuldige? Heeft u schade aan uw auto? Dat zal wel niet. Zo'n fietser op de scherpe zijkant van de deur veroorzaakt nauwelijks schade. Maar ik bedoel ook eigenlijk hoe het met uw gemoedstoestand gaat? Het schuldgevoel dat u toonde daar blijkt niet veel van over. Ik gaf u mijn kaartje met mijn e-mailadres en internetadres erop en u beloofde contact met mij op te nemen. Ik was genoeg 'bij' om dat nog met u af te stemmen. Nu, twaalf dagen later, geloof ik daar niet meer in. 
Met dit verslag en actuele plaatjes hoop ik uw geheugen weer een beetje op te frissen. 
Voor het geval dat u niet meer weet wat u aanhad die dag; ik weet het nog wel. Misschien dat u zich nu ook weer herinnert dat u mij beloofde dat u contact met mij zou opnemen.

Niek

Eerder verschenen columns

Écht niet te filmen!
in druk verschenen
en te koop 
in de betere boekhandel

Zie ook www.de4vandenhaag.nl

|start|nu|wijk|kunst|gadgets|specials|columns|vind|

Kritisch Haags, online beelden, kunst en cultuur,
roddels, gadgets and ideas 
HAGAZ!NE: altijd wat nieuws!

keep in touch

start Hagazine