|start|kunst|gadgets|raar|vind|

HAGAZ!NE
in de buurt

1.12.09
'Je laat wat vallen', roep ik als ik op de net vernieuwde Conradkade een plastic drinkflesje zie stuiteren. 'Hè?', antwoordt een van de druk kwetterende schoolmeisjes verstoord. 
ook de trambaan ziet er vernieuwd uit ...
Er is verder geen verkeer op deze frisse dinsdagochtend als ik het herhaal en omkijk of zij het flesje op gaat pakken. Dat is zij niet van plan aan haar vijandige blik te zien. Pas als ik op mijn atb een rondje draai, zie ik dat ze terugloopt. Komt vast door mijn Alcatraz jack ... 

21.11.09
Net alsof er 'iets' is gebeurd in 'De Stad'. Het blijkt dat het autoverkeer tot 20 november 2009 alle menselijke geluiden in De Stad  overstemde. Gevolg een onbekende stilte ... 
er komt toch echt weer leven in de Torenstraat

... of komt er weer leven in de Torenstraat ...

Zo rond halfvijf deze zaterdagmiddag 'rijd' ik op de Lange Poten staatssecretaris Jack de Vries tegen het lijf. 'Goed Gesprek' roep ik hem toe, waarop hij zich omdraait. Met een brede grijns op zijn gezicht (waarom doet hij mij aan James Bond denken?) vraagt hij: 'Je bedoelt bij Pauw en Witteman?' Dat antwoord moet ik hem helaas schuldig blijven. 'Die Van Dam ... Prima dat je je niet van de wijs liet brengen.' Dat wilde ik toch even aan hem kwijt. En natuurlijk zijn ceremoniële ontvangst die ik in 2007 vastlegde. 

reacties

14.11.09
Onverwachts (het stond in de Posthoorn) rijdt zaterdag rond een uur of twee een min of minder bekende 
de nieuwe route baart Sint zorgen zo te zien ...
grijsaard op een wit paard aan onze deur voorbij. Het is een vreemdeling zeker, die verdwaald is zeker ... het is Sinterklaas en hij is niet alleen. De Goedheiligman uit de late Middeleeuwen staat al bekend om zijn verrassingen maar begint deze keer al direct bij zijn intocht aan een andere route dan wij van hem gewend zijn. 
het charmante gevolg dat vreemd genoeg vr de sint uit rijdt.
Ligt het aan deze wijze oude man met zijn toegewijde, grappige, knappe, lenige en charmante gevolg? Wij weten het niet. 
jong geleerd is oud gedaan zullen wij maar zeggen
Wel zagen wij als toeschouwer een gapend gat van honderden meters tussen de commerciëlen en de garde van Sinterklaas die duidelijk meer aandacht had voor het jongste publiek.
De echte Sinterklaas herken je aan zijn waardigheid en zijn fraaie witte paard
Het had op de hoek van de Archimedesstraat en de Laan van Meerdervoort dan ook niet lang meer moeten duren. 
dat zie je niet vaak zo'n verkeersstroom met zwarte Pieten de Archimedesstraat in
Zelfs de blazers van het zwaardere koperwerk zien kans hun 'fornuis' even terzijde te plaatsen: tiet veur un  pafke
ben jij Sinterklaas niet? En je draagt een mijter?
En dat geeft kinderen weer alle gelegenheid het fenomeen Zwarte Piet aan een nader onderzoek te onderwerpen. Wel aan moeders hand natuurlijk.
hier moesten wij vroeger de branden mee blussen...
Het wordt een spannende tijd waar ik mij met het komende grootvaderschap toch verder in zal moeten gaan verdiepen.
De echte Sinterklaas herken je aan zijn waardigheid en zijn fraaie witte paard
Nog voordat ik de altijd waardige Sinterklaas aan een vraaggesprek kan onderwerpen, komt er gelukkig weer beweging in de stoet
echt waar Zwarte Pieten op SegWays
De Segwaypieten staan weer fier rechtop en Skate Pieten zetten hun snelle rollers weer op het plaveisel, richting Fahrenheitstraat
Zie ook Máxima en Willem Alexander met hun kinderen op Haagsallerlei en op StadsomroepDenHaag en het verslag van Eduard Bekker met videobeelden van de hele stoet. 

Vanochtend werd door de Haagse Brandweer een lijk (wat een naar woord eigenlijk) uit het water van het Verversingskanaal gevist. Dit keer ter hoogte van de Groot Hertoginnebrug. Ik was er te laat bij om iets te filmen. 
het kleine pakketje onder de witte deken is het stoffelijk overschot
Ik schrijf 'Dit keer' omdat iets meer dan een jaar geleden een brug terug bij de Laan van Meerdervoortook al een drenkeling werd geborgen
Duikers van de Brandweer komen even bij. Het is niet niks dat je een lijk moet opduiken
Ambulance, Politie en Brandweer zijn hier in afwachting van de begrafenisauto. Als ik niet naar links had gekeken vanochtend tijdens mijn wekelijkse jogging rondje had ik het niet geweten. Toen besteedden de media daar geen of nauwelijks aandacht aan. Toch eens kijken hoe dat nú verloopt ...

LAAN VAN MEERDERVOORTLOOP
1 november 2009
Wel of geen korte broek, wel of geen jack, hoe kom ik terug, waar laat ik mijn spullen, moet ik nog plassen ... ga zo maar door. Dit is eigenlijk het echte moment voor lopers in het algemeen. Allemaal vragen die ook door mijn hoofd gaan voordat ik mij aansluit bij de wat matte massa lopers van de Parnassia Laan van Meerdervoortloop 2009nog even wat laatste oefeningen en wat zenuwentrekjes voor de start
Één vraag was meteen al beantwoord: gaat het nog regenen? Een vraag die ik al in Twitter had beantwoord met: Nee, want het is Den Haag ...' maar het werd een overduidelijk: 'Ja!'
mijn startmaat (Engels) wenst mij Good Luck
Lopers wachten gespannen op het startsein: druk pratend, of starend in de verte, onder paraplu of op het bordes onder de letters SORGHVLIET, in regenpak of Komo vuilniszaktenue ... 
nu nog lekker droog op het bordes ...
De speaker jaagt de spanning op. Op het rijdend VIP-bordes met veelkleurige regenschermen gaat iemand het startsein geven. Paraplu's verdwijnen, handdoeken 
Vlak voor de start
worden weggegooid, vuilniszak-tenues opgeknoopt aan de dranghekken ... Dan ... niets ... zie ik een rookwolkje zonder poefgeluid en het VIP-bordes rijdt weg. Zijn we ... we zijn gestart!?! De muziek zwelt aan de speaker is terug en we lopen. 
Sommige lopers zien het Vredespaleis voor het eert
Richting het Vredespaleis, er omheen over de Carnegielaan dan rechtsaf de Groot Hertoginnelaan op. Eindelijk mogen we door rood en eindelijk moeten de trams nu eens op ons wachten
Zier Running maakt er een feestje van met vette stampers
Tijdens het parcours kom ik Piet Taal tegen die mij bezweert dit voor de laatste keer te doen, omdat zijn zoon Thomas het had gevraagd. En hij had nog wel deze week een loop van vier kilometer en zeven kilometer gedaan. 'Maar dit wordt toch te zwaar op mijn leeftijd', is zijn commentaar. 'Ik moet toch echt af en toe inhouden en gewoon gaan lopen', zegt hij. Waarop ik antwoord dat ik dat altijd al doe
de lopers genieten van de discosound langs de Laan van Meerdervoort
Omdat ik mijn camera bij me heb voor de website moest ik ook in het verleden steeds even stoppen. Maar juist die tussenstopjes brengen mij er weer helemaal bovenop. 
Mile 17 kom ik ook steeds weer tegen
En de formule tien kilometer binnen het aantal minuten lopen dat je in jaren oud bent, gaat voor mij nog steeds op. 
een wereldtijd van 57 minuten, schreeuw ik uit terwijl ik het film
'Dat haal ik nooit', is zijn meewarige  uitspraak. 
zoon Thomas met Piet Taal in
Maar dat blijkt dus zijn rookgordijn: want elke keer als ik een stukje heb gefilmd, kom ik hem weer achterop en aan het einde op de vader en zoon informeren naar elkaars resultaten   sintelbaan van Haagatletiek kan hij trots tegen zijn zoon Thomas zeggen dat zijn tijd 58 minuten en nog wat was. Voor de netto uitslagen met de chip kun je hier terecht. 

Eerdere Haagse Lopen
 
 

filmpjes|indebuurt|kunst|gadgets|raaR|
HAGAZ!NE
HET DIGITALE MAGAZINE VAN
DEN HAAG!


keep in touch

start Hagazine